En veldig smal stripe

Mens gradestokken viser godt over 30 grader i Norge er det lov å spørre hvordan vi takler det når temperaturen er litt i overkant. Livet for oss mennesker skal helst avspille seg på en veldig smal stripe. Universet byr på et utrolig spekter fra flere hundre minusgrader til flere tusen plussgrader. Og her sitter vi og trenger å ha det akkurat passe, for ellers blir det fort for kaldt eller for varmt. Og sånn er det jo med mange andre ting. Det skal så lite til med oss mennesker før vi er ut av balanse. Tar vi ikke en dråpe blir vi fort kjedelige, men ved litt for mye blir vi fulle og gjør ting vi angrer på. Er vi arbeidsledige savner vi en inntekt og ikke minst et sosialt samhold på arbeidsplassen. Men flere og flere blir utbrente på grunn av for mye trøkk over for lang tid.

Det blir fort kjedelig når alle i venneflokken har samme oppfatning, men du verden så fort vi savner harmoni når uenighet og engasjement skaper frisk bris med storm i kastene.

De første feriedagene trenger kroppen og sinnet å stresse ned. Det tar fort en uke. De siste feriedagene bruker vi som regel på å gire oss opp igjen for å kunne gå tilbake til hverdagen. Og vi legger helst inn noen ‘hvite dager’ for å gjøre overgangen lettere. Midt i mellom disse periodene har vi forhåpentligvis noen dager hvor ferielykken finnes.

Gleden over oppfylte drømmer er så datostemplet at vi også må finne gleden underveis. Du finner lettere mening om du klarer å se verdien i mange små øyeblikk. Midt i mellom noe som nettopp skjedde og noe du lengter etter eller frykter. Og da gjør det ikke noe at stripen er smal, all den tid du sørger for å finne den mange ganger i løpet av dagen.

Her er en liten hjemmeoppgave til deg. Finn en blomst og gransk den i flere minutter. Alt annet blir borte. Det er bare deg og blomsten. Fargene. Formen. Lukten. Følelsen ved berøring. Del dine funn med noen, for delt glede er jo dobbel glede. Vær detaljert noen ganger, for oppmerksomhet på detaljer skaper intimitet. Og da gjør det ingenting at stripen er smal.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s